Før det ret var morgen.

Jeg forsøger at give mig selv gode vaner. Den daglige andagt i fællesskabet med Annelise er der godt styr på, ellers skal Annelise nok huske os på det.

Jeg lover mig selv, at jeg skal motionere lidt for helbredets og mit velværes skyld, men du finder nemt en undskyldning, så du ikke kommer af sted på en gåtur, en løbetur eller en cykeltur.

Vejret er ikke godt i dag, du har ondt et eller andet sted, så du må passe på. Der er undskyldninger nok, og det er jo slemt nok for mit velvære.

Jeg lover Gud, at jeg læser regelmæssigt med mig selv i min bibel, og jeg noterer og kontrollerer, at jeg får det gjort. Det er ikke opmuntrende kontrol, jeg oplever. Jeg må konstatere, at der er alt for mange dage, jeg ikke fik læst i min bibel, ikke fik tid til stilhed med Gud og med Jesus.

Og umærkeligt sker der ikke noget af den grund. Livet går jo videre, tror jeg - men nej, livet går ikke videre. Ja, de daglige gøremål går videre, men livet med mening og indhold går ikke videre - det skrumper, tørrer ind. Det går da fint, hvisker Djævelen, ingen problemer. Se, det er meget værre end en manglende løbetur eller lignende.

Da er det godt, at du og jeg er under Guds ord og Ånds påvirkning. Det er godt med en daglig andagt, med regelmæssig kirkegang og at mødes med venner i missionshuset. Jesus vil jo, at du og jeg skal bevares hos ham. Ja, han har sat livet til for at bevare mig. Så selv om gode vaner nemt blive en trummerum, så bruger Gud i sin Ånd et ord eller en vågestund til at møde mig, minde mig om, at han ikke har glemt mig.

Det var endnu før, det var ret morgen. Med lukkede øjne forsøgte jeg at sove, men så klang det i mit sind og min tanke: Alle mine kilder skal være hos dig. Det gav tid til eftertanke. Er det Guds ord i Jesus Kristus, der fylder mit liv? Er det kraften af Guds Ånd og Ord, der strømmer i mit liv? Så er der en grund til at være glad, så er der en grund til både at bede og lovsynge. Da kommer det ikke an på vores egen kraft og evne til at bede og synge, men på, at Guds kilder får lov at strømme ind i os og fylde os.

”Alle mine kilder skal være hos dig! Det er Gud Faders den høje taletil den dåb, som i jordens dale vor Herre han bærer skjult i sig.”   DS 441,5

Ib Gravesen, Ringkøbing

 

 

Bibelord fra JesusNet

    • Ringkøbing IM
    • Ringkøbing Missionshus
    • Brogaardsvej 4
    • 6950 Ringkøbing