Da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud

 1. Kor 13,12: “Endnu ser vi i et spejl, i en gåde, men da skal vi se ansigt til ansigt. Nu erkender jeg stykkevis, men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud”.

"Endnu ser vi i et spejl, i en gåde." En af betingelserne, vi har som kristne, er at vi må tro. Som kristne kan vi ikke vide alt. Der er så utroligt mange ting, som vi ikke forstår, og som er uden for vores fatteevne. Vi forstår fx ikke nåde eller treenigheden, jeg ved ikke, hvad Guds plan for mit liv er, og jeg kan slet ikke forstå hans kærlighed til mig. Det hele er for komplekst til at forstå. Himlen er for god til, at vi kan forestille os den.

MEN - "men da skal vi se ansigt til ansigt”. Men engang i Himlen skal vi endelig forstå. Engang skal vi ikke længere se det hele i et spejl og en gåde, vi ikke kan løse, men da får vi lov til at stå ansigt til ansigt med Jesus og mærke hans kærlighed fuldt ud.

“Nu erkender jeg stykkevis”. Jeg kan nogle gange blive fyldt med en følelse af, at det hele giver mening. F.eks. til en lovsangsfest hvor jeg bliver ramt af en følelse af, at jeg virkelig forstår det hele. Jeg forstår, at Gud bare elsker mig, og det er det eneste, der betyder noget. Jeg er bare helt vildt glad og kan næsten ikke forstå, at alle ikke bare har det på samme måde… Og så 20 minutter senere kan jeg ikke lige finde min jakke og er helt nede på jorden igen og har nærmest glemt, hvordan jeg havde det. Lige nu på jorden kan vi få lov til at se eller erkende i små glimt. MEN - "men da skal jeg kende fuldt ud, ligesom jeg selv er kendt fuldt ud”. 

Det kan virkelig være en frustration, at der er så meget, vi ikke forstår lige nu. Men for mig er det også mindst lige så meget en tryghed og en sikkerhed. En sang, jeg holder meget af, beskriver det ret godt. Der står: “I lean not on my own understanding, my life is in the hands of the maker of Heaven”.

Vi behøver ikke at forstå det hele, og vi må hvile i og stole på, at vores liv er i hænderne på Ham, der har skabt os, elsker os, kender os bedre end vi kender os selv og har styr på alt. Så hvor er det egentlig bare godt, at jeg ikke behøver at vide det hele!

Julie Vigsø Houler
IMU

Bibelord fra JesusNet

    • Ringkøbing IM
    • Ringkøbing Missionshus
    • Brogaardsvej 4
    • 6950 Ringkøbing